Burun Estetiği Teknikleri nelerdir?
Burun estetiği ameliyatı genel anestezi altında yapılır ve hastanın ihtiyaçlarına bağlı olarak açık ve kapalı teknik kullanılır. Özetle burun estetiği burun estetiği teknikleri:
Burun estetiği ameliyatı öncesi neler yapılmalı?
Burun estetiği ameliyatından önce şunlar yapılmalıdır:
Burun estetiği ameliyatı öncesi estetik cerrah ve klinik seçimine dikkat edilmeli:
Rinoplasti ameliyatı estetik açıdan riskli bir ameliyattır. Doktorun deneyimi, eğitimi ve tecrübesi hakkında bilgi edinilmelidir. Buna ilave olarak kliniğin güvenliği, hijyeni ve hizmet kalitesi de göz önünde bulundurulmalıdır. Ayrıca, doktor ile iletişim kurarak sorularınızı ve endişelerinizi paylaşmalısınız. Aksi halde tecrübeli bir estetik cerrah seçiminde bulunmazsanız düzeltme operasyonuna ihtiyaç duyabilirsiniz.
Burun estetiği ameliyatı öncesi ameliyat için ön muayene ve analizler yapılmalı:
İlk olarak hastaların burun estetiği ile ilgili beklentileri belirlenmeli. Varsa kullandığı ilaçları, kronik hastalıkları öğrenilmeli. Operasyonu olumsuz etkileyebilecek solunum güçlüğü, burun ve geniz akıntısı ve baş ağrısı olup olmadığı belirlenmeli. Fiziki yönden burun yapısı incelenmeli. Bazı kan testleri ve görüntülemeler yapılmalıdır.
Burun estetiği ameliyatı öncesi burnun fotoğrafları çekilerek üç boyutlu görüntüleme yapılmalı:
Hastanın burun yapısını gösterecek şekilde değişik yönlerden fotoğrafları çekilip bilgisayar ortamına aktarılır. Hastanın beklentileri de eklenerek üç boyutlu görüntüleme sistemi ile operasyon sonunda burnun alacağı şekil belirlenir. Son olarak bu görüntüler hasta ile paylaşılarak operasyona karar verilir.
Burun estetiği ameliyatı öncesi bazı ilaçların kullanımına ara verilmeli:
Operasyon için risk oluşturabilecek (özellikle kan sulandırıcı ilaçlar, aspirin gibi ağrı kesiciler) ilaç kullanımı ameliyattan bir hata on gün önce sonlandırılmalı.
Kan sulandırıcı ilaçlar operasyondan sonra estetik cerrahının belirleyeceği süre kadar daha kullanılmamalı.
Burun estetiği ameliyatı öncesi operasyondan bir süre önce gıda tüketimi durdurulmalı:
Operasyon genel anestezi ile yapılacağı için operasyondan 8 saat önce gıda tüketimi sonlandırılmalıdır.
Burun estetiği ameliyatı öncesi gaz ve ödem oluşturma ihtimali olan yiyecek ve içecekler tüketilmemeli:
Süt, baklagiller, karışık bitki çayları, brokoli ve baklagiller gibi gaz yapıcı gıdaların tüketilmesine ameliyattan birkaç gün öncesinden son verilmelidir. Sodyum miktarı yüksek olup ödeme sebep olabilen maden suyu, turşu, zeytin, peynir gibi gıdaların tüketilmesine dikkat edilmelidir.
Burun estetiği ameliyatı öncesi sigara ve alkol kullanımı sonlandırılmalı:
Hem sigara hem de alkol tüketiminin bilimsel verilerle ispatlanmış pek çok zararı bulunuyor. Sigarada ki nikotin, kanda ki oksijen miktarını düşürdüğünden yara iyileşmesini geciktirir. Hem sigara hem de alkol bağışıklık sistemini baskılayarak enfeksiyona sebep olur. Operasyondan öncesi ve sonrası olmak üzere bir ay süreyle sigara ve alkol tüketimini durdurmak operasyonun başarısını artıracaktır.
Burun estetiği ameliyatı öncesi burnun son görüntü için sabretmek gerektiği hasta ile paylaşılmalı:
Operasyondan sonra hasta istediği burun görüntüsüne 6 ay ile 1 yıl sonrasında kavuşur. Bu konuda acele edilmemeli sabırla bu sürenin dolması beklenmelidir.
Burun estetiği ameliyatı öncesi kadınlar regl dönemini hekime söylemeli:
Kadınlar adet döneminde strese ve ağrıya karşı daha duyarlıdır. Adet döneminde vücuttaki hormonal değişiklikten dolayı su tutulmasına bağlı ödemler oluşabilir. BU yüzden adet döneminin cerrahınız ile paylaşılarak operasyon planlamasının adet döneminize göre yapılması gerekebilir.
Burun estetiği ameliyatı öncesi ameliyata gelirken hastaya tavsiyelerde bulunulur:
Hastaneye gelirken takı ve aksesuarların çıkarılması gerektiği hastaya söylenmeli. Hastanede kaldığı sürede kullanacağı eşyalar konusunda da hasta bilgilendirilmeli.
Burun ameliyatı olmadan önce burun kılları alınır mı?
Ameliyat öncesi makyajsız olunmalı, cilt temiz olmalı ve burun kıllarının kesilmesi ameliyatı bir miktar kolaylaştırabilir.
Burun ameliyatına giderken yanıma ne almalıyım?
Burun ameliyatı öncesi genellikle yanınıza bir şey almanız gerekmez. Doktorunuz ameliyat öncesi size gerekli bilgiyi verecektir. Ameliyat öncesi burnunuzun temiz olmasına, cildinizde makyaj olmamasına, piercing, küpe, kolye, hızma olmamasına dikkat edilmesi gerekir.
Burun ameliyat öncesi kaç saat aç kalınmalı?
Ameliyattan 8 saat önce su da dahil olma üzere yeme içme kesilmelidir. Anestezinin etkisiyle oluşabilecek soluk borusu tıkanmalarını önlemek amacıyla ameliyat öncesi aç kalınması önemlidir.